Low Vision - loepen en filterglazen

Low Vision - loepen en filterglazen

Ook voor diegenen die niet door een bril of door contactlenzen kunnen worden geholpen hebben wij een oplossing.

De Loep

Een loep kan voor verschillende situaties een oplossing bieden. In sommige situaties kan een loep het verminderd zicht ondersteunen.Zeker als de kwaliteit van het oog een scherp zicht niet meer toelaat. Bovendien wordt de loep in sommige beroepen gebruikt als extra hulp om details te zien (bv. Juweliers, horlogemakers, borduursters, …)

Met een loep ziet u alles minstens 4 tot wel 20 keer groter. Er bestaan enkelvoudige loepen, en samengestelde, die uit twee of meer lenzen bestaan.

Optiek Claeyssens biedt een uitgebreid assortiment aan loepen van zeer hoge kwaliteit, die de beste optische prestaties bieden.

De digitale loep

De digitale loepen worden zo ontwikkeld dat ze een hele hoge kwaliteit van hulp bieden, met verschillende opties, maar toch zo eenvoudig mogelijk zijn in gebruik. Hierdoor is deze loep bruikbaar voor alle leeftijden, en bieden ze ook een gespecialiseerde oplossing bij slechtzienden patiënten.

Daarnaast bieden wij ook: Handloepen, Standloepen, Loeplampen, Telescoop-loepen, Voorzetloepen, Technische loepen, …

Filterglazen

Naast de loepen werken wij ook met gespecialiseerde filterglazen. Deze bestaan in overzetbrillen, voorzetclips en glazen die geplaatst worden in een montuur naar keuze.

Deze worden meestal gebruikt bij specifieke oogaandoeningen. Daarom wordt hiervoor vaak samengewerkt met de oogartsen en/of low vision-afdeling van een ziekenhuis. Deze glazen zullen ervoor zorgen dat de persoon in kwestie een hoger kijkcomfort krijgt. Voor sommige aandoeningen kan er ook een tussenkomst zijn van de RIZIV.

Hoe gaan wij te werk?

Belangrijk bij een loep is dat ze getest wordt door de persoon die er nood aan heeft. Kom daarom zeker vrijblijvend bij ons langs. Zo kunnen wij samen met u, voor u, de beste oplossing zoeken.