Een contactlens voor iedereen!

Een contactlens voor iedereen!

Contactlenzen vormen de ideale aanvulling op het gebruik van een bril, ze bieden jou onder andere vrijheid bij het sporten en het dragen van een zonnebril.

Bij Claeyssens Optic maken we u wegwijs in de veelheid van soorten contactlenzen en bepalen we welk type lenzen het beste aangewezen is voor uw ogen. Gezondheid, service, kwaliteit en advies komen op de eerste plaats.

Contactlenzen vragen ook een goede begeleiding en opvolging. Ze verschillen in sterkte, net zoals brillen, maar ze verschillen bovendien ook in zuurstofdoorlatendheid. Dat maakt dat er voor bijna elke oog een gepaste contactlens bestaat.

Lenscontroles

Controles zijn van cruciaal belang als je lang lenzen wil dragen. Ook al voel je niks, soms ontdekken wij al problemen nog voor jij ze voelt. In dit geval kunnen we advies geven door of van lenstype of van vloeistof te veranderen. Wij merken dat bijsturing regelmatig nodig is, want onze ogen verouderen en krijgen soms heel wat te verduren.
Hierbij denken we aan interne factoren zoals:

 • allergie
 • medicatiegebruik
 • hormonen
 • voeding

En externe factoren zoals werk (airco, computer, omgeving…) en hobby’s (paardrijden, watersport, hockey, tennis, …).

Niet enkel de correcte sterkte is van belang, de passing alsook de beweging van de lens op jouw ogen zijn bijzonder belangrijk.

Contacteer ons gerust voor een afspraak, zo kunnen we meer tijd voor je vrijmaken.

Onze Contactlensaanpassers

We trachten in onze optiekzaak steeds de beste oplossingen te vinden voor onze klanten. In 2020 vervoegde Griet Van Hecke, een gerenomeerde contactlensspecialiste ons team van gediplomeerde opticiens/optometristen. Daarbij zijn Sofie en Stefan, sinds lange tijd werkzaam bij Claeyssens Optic en hebben inmiddels het vertrouwen gewonnen van onze vaste klanten. Met het nodige enthousiasme en kennis passen zij zachte en harde lenzen aan.

Onze aanpassers hebben veel ervaring met:

 • Zachte lenzen
 • Vormvaste contactlenzen
 • Op maat gemaakte lenzen
 • Nachtlenzen (Ortho K)
 • Lenzen voor medische toepassingen

Tot slot onderhouden wij zeer goede contacten met jouw oogarts, waardoor de opvolging vlot en zorgeloos kan verlopen.

Onze passie - levenslang leren

Bij Claeyssens Optic blijven wij onszelf steeds bijscholen over de nieuwste technologieën, jongste inzichten, meest vernieuwde materialen, nieuwste vloeistoffen en rececente problemen die dienen opgelost worden, die het draagcomfort en de gezondheid van jouw ogen kunnen garanderen. Een optimale passing op jouw cornea (hoornvlies), een juiste zuurstofdoorlaatbaarheid, stugheid en watergehalte van jouw lens zijn hierbij een aantal elementen die wij steeds in acht nemen bij een aanpassing.

Onze kennis delen we heel graag met jou, zodat we samen een juiste en geïnformeerde keuze kunnen maken.

Soorten contactlenzen

Harde lenzen

Harde lenzen zijn duurzaam: ze gaan langer mee, zijn sterker en scheuren niet. Ze laten veel zuurstof door, omdat ze op de tranenfilm drijven, wat de gezondheid van uw ogen ten goede komt. Een ander belangrijk voordeel is dat uw ogen in het algemeen minder last zullen hebben van ontstekingen en infecties, aangezien dit type lenzen minder onreinheden en bacteriën opneemt. Daar staat tegenover dat ze in het begin minder comfortabel kunnen zitten en dat u een zekere gewenningsperiode nodig heeft.

Zachte lenzen

Zachte contactlenzen zijn populairder dan harde, vooral omdat ze vanaf het eerste moment comfortabel aanvoelen. Ze bestaan uit waterabsorberend materiaal, waardoor ze erg flexibel zijn en zich makkelijk aan het oog vastzuigen. Ze vallen dan ook minder snel uit dan harde lenzen en kunnen gemakkelijker in en uit genomen worden. Het is anderzijds net die absorberende eigenschap die maakt dat zachte lenzen sneller vuil worden, omdat ze vermengd worden met allerlei stoffen zoals bacteriën, eiwitten, make-up en vetten in het traanvocht. Ze vereisen dan ook een zorgvuldige hygiëne. Zachte lenzen gaan tot slot minder lang mee dan harde lenzen en kunnen, door een verkeerde behandeling, gemakkelijk scheuren en moeten altijd in lenzenvloeistof bewaard worden.

Zachte lenzen verschillen onderling in hoelang ze gebruikt kunnen worden:

 • jaarlenzen
 • halfjaarlijkse lenzen
 • maandlenzen
 • tweewekelijkse lenzen
 • daglenzen

Onze meest courante fabrikanten zijn: