Hoorapparaten

Hoorapparaten

Gehoorverlies kan verschillende oorzaken hebben, maar meestal komt het door ‘natuurlijke slijtage’ als het gevolg van het ouder worden. Uw gehoor vermindert dan geleidelijk aan, zonder dat u het wellicht meteen opmerkt. In België kampen meer dan 1,4 miljoen mensen met een bepaalde mate van gehoorverlies.

Gelukkig bestaan er oplossingen. Als u denkt dat u minder goed begint te horen, maak dan een afspraak met onze audioloog.

Onze hooroplossingen:

Als Amplifon hoorcentrum bieden wij tal van geavanceerde hoortoestellen aan. We beschikken zelfs over een uitgebreid gamma hulpmiddelen en accessoires die de signalen van uw televisietoestel of telefoon direct overbrengen naar uw hoortoestel.

1. Achter het oor

Dit hoortoestel zit achter het oor en wordt door middel van een buisje verbonden met een oorstukje. Dit toestel is heel gemakkelijk en comfortabel in gebruik.

2. In het oor

Dit hoortoestel wordt in de gehoorgang geplaatst. Het is op maat gemaakt en vaak volledig onzichtbaar. Het vergt enige behendigheid om dit toestel correct in te brengen en sommige personen hebben een te kleine gehoorgang om het te kunnen plaatsen.

3. Luidspreker in het oor

We spreken hierbij van RIE-toestellen (‘receiver in het ear’). De luidspreker wordt rechtstreeks in de gehoorgang geplaatst, terwijl de microfoon en de versterker in een klein oorstukje zitten. Dit type is beschikbaar in discrete huid- en haartinten, waardoor niemand nog hoeft te zien dat u een hoortoestel draagt.

4. Onzichtbaar open kanaal

Deze nieuwkomers heten we IOT-toestellen (‘Invisible Open Technology’). Het toestel (de minichip en luidspreker) wordt in de gehoorgang geplaatst, terwijl de microfoon verstopt zit in de contouren van de oorschelp. Het is dus compleet onzichtbaar.

Onze aanpak

Uiteraard heeft elke klant andere behoeften. We nemen de tijd om naar u te luisteren en de nodige testen te doen. Op basis van de resultaten en uw budget stelt onze audioloog u de meest geschikte oplossing voor uit ons ruime aanbod.

Onze service

U kunt bij ons langskomen voor een gratis hoortest zonder medisch doel. U krijgt dan professioneel advies van onze audioloog. Heeft u een doktersvoorschrift, dan kunt u gebruik maken van een vrijblijvende proefperiode met een gratis starterpakket. Na aankoop bieden wij u een volledige nazorgdienst gedurende vijf jaar, bij mutualiteitstoestellen is dat gedurende twee jaar.