Bent u toe aan een nieuwe zonnebril? Hier enkele weetjes!

De lente en het zonnetje staan voor de deur, misschien bent u wel toe aan de aankoop van een nieuwe zonnebril. Op wat moet u nu eigenlijk allemaal letten bij uw keuze?

Zoals iedereen wel weet, dient een zonnebril hoofdzakelijk om uw ogen te beschermen tegen verblinding en tegen uv-straling van de zon. Dat klinkt logisch, maar toch zijn er veel zonnebrillen zonder de nodige uv-bescherming. Als u zeker wilt zijn van een kwalitatieve zonnebril, dan moeten die voldoen aan de CE-norm en UV beschermend zijn. De kleur van de glazen bepaalt het contrast op sneeuw, gras, water,… De kleurintensiteit bepaalt dan weer de mate waarin het zichtbare licht gereduceerd wordt. Welke kleur van zonnebrilglazen u het aangenaamste vindt om door te kijken, hangt af van uw persoonlijke voorkeur en voor welke doeleinden u die zal gebruiken. Uw glazen moeten ook zeker groot genoeg zijn, zodat ze uw ogen beschermen tegen alle invallende zonnestralen, zowel die van boven, van de zijkant of via reflectie aan de onderkant. Als laatste functionele aandachtspuntje: Net zoals het montuur van een gewone bril perfect goed moet zitten, geldt hetzelfde voor een zonnebril. De zonnebril moet zo gevormd en gebogen worden dat die nergens knelt en op de juiste punten rust. Dat laat u best doen door een vakman. Zo bent u zeker van een optimaal draagcomfort.

Uiteraard is het esthetische aspect van een zonnebril ook heel belangrijk: Afhankelijk van de vorm van uw gezicht en van uw persoonlijke smaak zal het ene montuur u beter bevallen dan het andere. U wilt natuurlijk graag de juiste uitstraling creëren met behulp van een trendy en modieuze zonnebril. Maar hoe koopt u nu de juist die zonnebril die op uw gezicht geschreven is? Er bestaan een aantal vuistregels, maar zoals altijd zijn er bij elke regel ook uitzonderingen.

Laat u daarom bij uw keuze adviseren door het gespecialiseerde en enthousiaste team van Claeyssens Optic. Zo bent u zeker dat u met de meest beschermende én trendy zonnebril voor uw gezicht de zon tegemoet gaat!

Bij Claeyssens Optic, in Brugge en Gent, kunt u gerenommeerde, kwalitatieve, fashionable en trendy zonnebrillen kopen met garantie van de beste prijs-kwaliteit, zoals Adidas, Bulgari, Cartier, Chanel, Dior, Dolce & Gabbana, Face à Face, Façonnable, Giorgio Armani, Julbo, Lafont, Oakley, Oliver Peoples, Polo Ralph Lauren, Prada, Ray-Ban, Serengeti, TAG Heuer, Tod’s en Tom Ford.