Welke watersportbril is het meest geschikt voor zeilen en surfen?

Door zonlicht ontstaan schitteringen op het wateroppervlak waardoor het zicht voor surfers en zeilers aanzienlijk kan worden belemmerd.

Schitteringen wegnemen

Daarom is een watersportbril waarvan de schittering professioneel is gereduceerd voor dit soort activiteiten de beste keuze.
Watersportliefhebbers stellen oplossingen op prijs die een perfect helder zicht bieden met een uitstekende verbetering van het kleurcontrast bij matig tot fel zonlicht.
Maar licht en water zijn niet het enige wat inspannend voor uw ogen is.

Ook een snijdende wind kan problemen veroorzaken.

Bepaalde monturen van watersportbrillen zijn voorzien van een los binnenmontuur, gewoonlijk van materiaal zoals waterbestendig schuimrubber, speciaal ontwikkeld om de brildrager tegen de wind te beschermen.
Behalve dat dit prettiger is, biedt het uw ogen ook langdurige bescherming tegen pijnlijke ontstekingen van bindvlies en hoornvlies.

Advies:

  1. Bij het kiezen van een montuur en glazen voor watersport, zijn de deskundigen het erover eens dat bescherming rondom beter is, omdat schitteringen en weerspiegelingen die anders via de zijkant of van onderaf in uw ogen kunnen komen daarmee worden tegengehouden.
  2. Ook is het belangrijk om een verstelbare hoofdband te kiezen om te kunnen garanderen dat uw zeil- of surf-zonnebril altijd goed en zeker aansluit, zonder dat hij daarbij minder prettig zit.
  3. Voor intensieve sporten, waarvoor een zonnebril met een nog betere grip is vereist, kunnen rubberneusvleugels en poten met veren nuttig zijn.
  4. Sommige modellen hebben zelfs een speciale vergrendeling waarmee u de rubberriem met een druk op de knop door poten kunt vervangen.
    Perfect om uw watersportzonnebril snel in een modieuze vrijetijdsbril te veranderen.