Nu ook trendy verkleurende glazen te bekomen, nooit geen last meer van het zonlicht

TRANSITIONS  GLAZEN  geven 100 % UV-PROTECTIE, ook als ze niet gekleurd zijn!

Onze ogen worden nog te weinig beschermd tegen UV-stralingen.

Het gemak van verkleurende glazen is dat het allemaal met 1 bril kan.

Dankzij de verschillende kleuren die ondertussen op de markt zijn, kunnen deze ook perfect gecombineerd worden met ieder montuur.

WERKING

Het glas wordt donker of klaar volgens de lichtintensiteit, en dit door in het glas aangebrachte pigmenten. De UV-straling maakt namelijk dat die pigmenten veranderen en zo het glas donker kleuren.

WAAROM ZICH BESCHERMEN?

Iedereen weet dat UV een schadelijke straling is voor de huid.

De schadelijke effecten voor de ogen zijn minder bekend:

  1. Geprikkelde, rode ogen
  2. Vermoeide ogen doordat de pupil hard aan het werk wordt gezet. De pupil moet zich steeds aanpassen aan veranderende lichtomstandigheden.
  3. Langdurige blootstelling aan UV straling versneld oogziektes, zoals cataract (= het troebel worden van de ooglens) en macula -degeneratie (= slijtage van het centrale deel van het netvlies.

SNELHEID

De snelheid van verandering tussen donker en klaar is heel belangrijk, omdat de lichtintensiteit constant veranderd (bij binnen gaan of als de zon verdwijnt). Een goed fotochromatisch glas heeft ongeveer 30 seconden nodig om donker te worden en ongeveer 2 minuten nodig om voor de helft weer klaar te worden. Pas na 20 minuten is de bril weer zo helder mogelijk!

VOORDELEN

  1. Biedt de oplossing voor gevoelige ogen
  2. vermindert stress op de ogen
  3. 100% UV bescherming
  4. Beschermt de drager tegen blauwlicht. ( grootste bron van blauwlicht is de zon, maar ook alle digitale toestellen geven blauw licht af)

bron: Eyeline magazine voorjaar 2017