Wat maakt de Adidas zonnebril zo bijzonder?

Optische kwaliteit, bescherming, draagcomfort en duurzaamheid zijn de centrale uitgangspunten van de sportzonnebrillen van Adidas.

Custom Fit

Door de Double-Snap Nose Bridge™ en de mogelijkheid om de hoekinstelling bij de veren in drie standen te verstellen, kan de bril aan de individuele behoeften van elke biker worden aangepast.
Het SPX™ montuurmateriaal met geïntegreerde Flexzones™ garandeert dat hij perfect blijft zitten en dat er een optimaal draagcomfort is.

ClimaCool™ Technology

Veiligheid en zicht horen samen.
De ClimaCool™ technologie van adidas garandeert beide.
Dynamische verluchtingssystemen zorgen ervoor dat er lucht binnendringt, voeren het vocht naar buiten af en zorgen voor een optimaal airco-management.
De sterke kromming van de filter beschermt bovendien de ogen en garandeert een optimaal zicht.
Perfect zicht, optimale bescherming, ideale pasvorm en duurzaamheid zijn de kenmerken van een goede sportbril.
Adidas eyewear heeft deze eigenschappen verder ontwikkeld. Omdat ze telkens op de vereisten van de specifieke sport zijn afgestemd, zorgt Adidas eyewear ervoor dat je je zicht niet uit het oog verliest.

Vision Concept

Wereldrecord of persoonlijk record - Het Vision Concept van adidas eyewear garandeert de optimale sportprestatie. De modernste technologische ontwikkelingen en het innovatieve design zorgen voor een helder zicht onder de moeilijkste omstandigheden, zoals de snelle wisseling van licht en schaduw, een sterke UV-straling, stof of insecten.
Hierdoor worden concentratie en prestatie ondersteund.
Perfect vision for your vision.

Protection Concept

Om een optimaal zicht te garanderen, moet het oog beschermd worden tegen fysische invloeden.
Veiligheid wordt daarom bij adidas eyewear in hoofdletters geschreven.
Het Protection Concept biedt een maximum aan bescherming: materialen, filters, constructie - alles is erop ingesteld om ogen en bril te beschermen en de sportieve prestatie te verbeteren.
Adidas eyewear Protection Concept - een stap dichter bij een veilig zicht.

Fit Concept

Naast een optimaal zicht en de beste bescherming is vooral de perfecte pasvorm voor concentratie en prestatie beslissend. Een minimaal gewicht, maximale flexibiliteit en talrijke features van adidas eyewear voor de individuele aanpassing zorgen voor de combinatie van een perfectie positie met het hoogste draagcomfort en zorgen ervoor dat men de bril pas voelt als men hem afzet. adidas eyewear Fit Concept voor de beste sportprestatie.

Optology - Lens technologie

Vision Advantage™ PC (polycarbonaat) Lens Alle Vision Advantage™ PC filters van adidas eyewear voldoen aan de optische kwaliteitsklasse 1 en garanderen vrijwel 100% UVA, -B en -C bescherming. Bovendien zijn de glazen krasvrij, waardoor krassen die het zicht beïnvloeden vermeden worden. Mocht er een ongeluk gebeuren, dan kunnen de glazen ook de sterkte impact weerstaan van de botsing en zorgen ze zo voor een effectieve bescherming van de ogen.

Decentered Vision Advantage™ PC Lens

Een decentratie van het optische middelpunt garandeert dat er een vervormingsvrij zicht is en laat de inzet toe van sterk gekromde filters, die het oog optimaal omsluiten.
De Vision Advantage™ PC filters voldoen aan de optische kwaliteitsklasse 1 en garanderen vrijwel 100 procent bescherming tegen UVA, -B en -C-straling.

Wrap-around View

De sterke welving garandeert een extreem breed gezichtsveld en een optimale bescherming van de ogen.
De wrap-aroundtechniek zorgt bovendien voor een aangenaam en veilig draaggevoel van de bril.

Quick-Change Lens System™

Eenvoudige en snelle filterwissel! Kies uit onze waaier aan filterkleuren de juiste filter voor een optimaal zicht bij alle licht- en weersomstandigheden.

The Light Stabilizing Technology™

De Light Stabilizing Technology™ (LST™) van Adidas eyewear versterkt de contrasten en harmoniseert tegelijkertijd schommelingen in het licht die door het wisselspel van licht en schaduw ontstaan.
Dat voorkomt dat de ogen vermoeid geraken en verhoogd het concentratievermogen.

De transmissiecurve toont de eigenschappen van de LST™ filters, die de berekende waarde van het licht binnen het kleurspectrum absorberen.
Deze specifieke lichtabsorptie zorgt voor een excellent oplichtingseffect, die de lichtschommelingen die optreden in harmonie brengt, natuurlijke kleurervaringen behoudt en het kleurcontrast versterkt.

Photochromic Lens Technology

De nieuwe LST™ Vario-lens is fototroop en past de lenskleur (tussen filtercategorie 2 en 3) automatisch aan de verschillende lichtomstandigheden aan.
Het resultaat: bovenop de overtuigende eigenschappen en de optimale bescherming van de LST™ technologie helderdere kleuren die nog rijker zijn aan contrast.

UV + Bluelight filter

De filtering van de lichtgolven die gevaarlijk zijn voor het menselijk oog speelt een wezenlijke rol in het filterconcept van adidas eyewear.
Bescherming en verbeterd zicht kunnen zo gegarandeerd worden.
De Vision Advantage™ PC filters van Adidas eyewear voldoen aan de optische kwaliteitsklasse 1 en garanderen vrijwel 100% UVA, -B en -C bescherming tot 400 nanometer.

Polarized Technology

Natuurlijk licht straalt in golven naar alle richtingen. Sommige sterk spiegelende oppervlakken (zoals bijvoorbeeld sneeuw, water, zand, een natte straat) reflecteren het licht op een bepaalde manier.
In dat geval wordt het licht gepolariseerd, d.w.z. in een richting gericht die door het menselijke oog als een onaangename verblinding wordt ervaren.
De Polarized Performance™ filters van Adidas eyewear elimineren doeltreffend deze reflecterende lichtbronnen - het resultaat is een verbeterd contrast en een helder zicht op kleuren.