7 handige make-up tips voor brillendragers

Als brildrager dient u rekening te houden met enkele gouden regels.

Het mag wat meer zijn maar gebruik liefst matte oogschaduw:

Een bril verbergt uw oogleden een beetje, dus u mag als brildraagster wat meer oogschaduw en eyeliner gebruiken. Hoe dikker uw montuur, hoe dikker uw eyeliner mag zijn. Overdrijf daarin echter niet.

Uw correctie bepaald de stijl van uw make-up.

Als u bijziend bent, verkleint de bril uw ogen:

Gebruik in dat geval de klassieke trucjes om uw ogen groter te laten lijken: een goed krullende mascara, lichte tinten oogschaduw, eyeliner bovenop uw ooglid en eventueel een licht lijntje oogpotlood in uw waterlijn.

Bent u verziend dan worden uw ogen groter door de glazen:

Verruil de eyeliner en ruil in voor een zacht oogpotlood, vervaag het lijntje voldoende en werk af met mascara.

Valse wimpers en een bril zijn moeilijk te verzoenen

Lange wimpers zijn geweldig, maar het wordt nogal vervelend als bij elke knipperslag een veeg mascara achterblijft op uw glazen.

Concealer onder het oog

Het glas van uw bril kan kleurverschillen onder het oog extra benadrukken, dus een concealer in een iets lichtere tint dan uw huid, kan dit oplossen. Zet stipjes in de binnenste hoek van uw oog op de plekken waar uw donkere vlekken ziet. Veeg vervolgens voorzichtig uit met uw vingertoppen.

Foundation fixeren

Foundation is niet goed voor uw bril. Indien u deze toch gebruikt, weet dan dat dit de levensduur van uw montuur verkort. Om te verhinderen dat uw montuur vol foundation hangt wrijft u eerst met een vochtig sponsje over uw neusbrug en bovenkant van uw wangen, om het teveel aan foundation weg te vegen. Breng daarna wat poeder aan op die plekken om uw foundation te fixeren.